TQ Sudi Follow Saya
Monday, 12 September 2011
Kek Pisang
bahan-bahan
2 cwn tepung gandum
1 s/k baking powder
1 s/k soda bikarbonat
1 cawan gula
*6 biji pisang yang telak dilenyek
1/2 cawan minyak masak esen vanila
2 biji telur
* sedikit garam
caranya
1. Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder, gris acuan kek dan panaskan oven 160 darjah.
2. Kemudian, putar telur dan gula hingga kembang, masukkan esen vanila dan pisang, putar lagi dan kemudian masukkan tepung.
3.Akhir sekali baru masukkan minyak masak dan kacau sebati, selepas itu masukkan dalam acuan kek dan bakar pada suhu 180 darjah selama 40 minit atau satu jam.
4. Setelah siap dibakar, keluarkan dari acuan dan sejukkan atas redai, sedia untuk dihidangkan, selamat mencuba.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment