Ingredients:
250gm butter
220gm gula castor
250gm tepung naik sendiri
1 cawan susu cair
4 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
Frosting Chocolate ( optional) :
200gm semi sweet cooking chocolate
25gm serbuk koko
180ml susu
113gm butter
345gm gula icing
1 1/2 sudu teh esen vanilla
Method (Cake):
1. Pukul butter dan gula hingga kembang dan putih.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji dan pukul kembang.
3. Masukkan esen dan tepung sedikit demi sedikit diselangi dengan susu.
4. Griskan loyang dan masukkan adunan.
5. Bakar suhu 160 C selama 50-60 minit.
Method (Icing):
1. Campur semua bahan dan masak secara double-boiled.
2. Sejukkan dalam peti sejuk selama 30-40 minit dan pukul sehingga kembang.
3. Sapukan ke atas kek yg telah sejuk.
Happy Baking :)))
No comments:
Post a Comment