TQ Sudi Follow Saya
Wednesday, 18 April 2012
kek marble hong kong
kek ni teksturnye agak kenyal macam kek kukus tapi tetep lembap dan wangi. Sesuai utk orang yg tak suka kek yg manis. Masa nak bakar kek, blh la tabur chocolate chips dan badam hiris kat atas. Sedap dan rangup sekali. Selamat mencuba
200 gm butter
5 telur
10 gm ovalet
1 sudu besar perisa strawberry
1 sudu besar perisa pandan
pewarna merah
pewarna hijau
210 gm tepung hong kong
55 gm tepung gandum biasa
1 sudu kecil baking powder
200 gm gula kastor
Cara-cara:
1. Pukul semua bahan kecuali butter, pewarna dan perisa.
2. Setelah kembang, masukkan butter dan pukul lagi hingga sebati.
3. Bahagikan tiga adunan tadi dan tambah perisa strawberi dan pandan dgn warna merah dan hijau.
4. Lapiskan warna yang berbeza ke dalam loyang dan bakar 40-50 minit dgn suhu 160C.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment