Ingredients:
A- Lapisan Bawah Cake
8-10 keping biskut Chipsmore (dihancurkan)
70 gm mentega (dicairkan)
B- Kek
500 gm cream cheese
1/2 tin susu pekat
2 biji telur
1 sudu kecil esen vanilla
C- Topping
Blueberry filling
Method:
1. Untuk bahagian bawah kek, campurkan biskut dan mentega yang telah dicairkan. Masukkan kedalam loyang yang telah dilapikkan dgn kertas surih dan tekan rata.
2. Untuk bahagian kek, masukkan semua Bahan B dan pukul dengan mixer menggunakan kelajuan tinggi sehingga kembang.
3. Tuangkan ke dalam loyang dan bakar secara doubled-bath (lapik air) selama 40 minit suhu 150-160 C.
4. Sejukkan kek dan sapu topping ke atas kek.
kak... sy dh buat mase awal cuti tu. hehehe... sodap! kate anak n suami i. hehehe. tq 4 d recipe ye kak.. sedap lg kalau teacher bwk gi school. 'lol'
ReplyDelete- ryinie
hehehehehe, tqvm for liking the cake
ReplyDeleteBagus2, ni umi yg rajin hehehhehe
ReplyDelete